Produkty dla ciężarówki spain (2)

Mąka do croissantów

Mąka do croissantów

W: 320 - 330. Mąka patentowa uzyskana z wyselekcjonowanej pszenicy włoskiej, europejskiej i północnoamerykańskiej. Nadaje się do produkcji ciast, które wymagają laminowania, składania i wałkowania. Idealna do uzyskania warstwowych, kruchych i puszystych produktów. Polecana do brioche i croissantów.
Scarpinocc - Scarpinocc z Par

Scarpinocc - Scarpinocc z Par

„Scarpinòcc” to tradycyjna specjalność i symbol kulinarnej historii kraju oraz mieszkańców Parre, gminy w górnej Dolinie Seriana w prowincji Bergamo. Nazwa odnosi się do kształtu, który w pewnym stopniu przypomina ręcznie robione obuwie z materiału, używane do kilku dziesięcioleci temu, które kobiety z tej miejscowości szyły dla swoich rodzin. Świeże ciasto z chudym nadzieniem na bazie grana padano, bułki tartej, jajek, mleka, masła i przypraw. „Scarpinòcc De Par” z Pastificio Davena są certyfikowane przez znak „Bergamo Città dei Mille... Sapori” wydany przez Izbę Handlową. Dostępne w opakowaniach po 250g i 500g.